Wednesday, June 9, 2010

VENERA U RAKU



Venera je dobila ime prema Veneri, rimskoj božici ljubavi i ljepote. Stari grci zvali su je Afrodita. U našim krajevima poznata je pod imenom zvijezda Danica ili jutarnja zvijezda. Kao i Merkur ona je najbliže Suncu. Za razliku od Merkura ona sjaji, baš kako i mi zračimo kada se zaljubimo. Iako nježnog izgleda, zahvaljujući svojoj ljepoti i čarolijama kojima je vladala, postala je jedna od najutjecajnijih božica na Olimpu. Niti bogovi niti ljudi nisu joj mogli odoljeti. Katkad je činila čuda kakva može samo ljubav učiniti: ciparskom kiparu oživjela je mramorni kip u kojeg se on zaljubio. Toliko draga pjesnicima i astrolozima, Venera je u stvari pravi pakao. Njezina atmosfera sastoji se od ugljičnog dioksida sa elementima sumporne kiseline, a njezinom površinom haraju strašni vjetrovi. Venera u karti pokazuje na naklonost, osjećaj vrijednosti, kakvi smo u ljubavi, kojoj vrsti odnosa težimo, što volimo, jesmo li šarmantni, tašti, senzualni, ljubazni, imamo li ukusa? Sliči li veza s vašim partnerom kao da vas stalno otpuhuje strašan vjetar ili vam je ljubav toliko snažna da prevladavate sve prepreke? Ako vaša voljena osoba ima Veneru u Raku, pročitajte ovaj tekst kako biste ga još bolje razumjeli, a za sve druge znakove 064 50 50 52 i saznajte što vas čeka u ljubavi!


Ako bih morala upotrijebiti samo jednu riječ koja će opisati Veneru u Raku, u tom plašljivom vodenom znaku to bi bila senzitivnost. Senzitivni ste, lako vas je povrijediti, ali to pokušavate prikriti neprestanom zauzetošću ili se pak pretvarate da vam do svega toga nije baš stalo. Venera nije bila sretna u ljubavi, imala je brojne ljubavnike koje nije uspjela zadržati. Osobe s ovim položajem nisu sklone avanturističkom životu. Venera u Raku je plaha i ne izgleda previše inovativno na prvi pogled, no svojom toplinom i nježnošću uvući će vam se pod kože prije nego što se uopće snađete. Izuzetno osjećajne i sentimentalne osobe koje će vas osvojiti svojom ljubaznošću i brigom za druge. Privržene su domu i obitelji i u harmoniji s njima pronalaze najveće zadovoljstvo. Ne vole grube, hladne ili suviše kritične osobe i često im je potrebno da imaju nekog pored sebe na koga se mogu osloniti. Zbog svoje naivnosti i pretjeranog osjećaja da pomognu drugima, mogu se lako naći u situaciji da ih drugi iskorištavaju. U sebi duboko imaju osjećaj snažne ljubavi, brigu i toplinu, ali da dođete do toga morate biti jako strpljivi. Opozicione su Venera u Raku i Venera u Jarcu. Zašto? Jarac upravlja kamenom, hladan je i nepristupačan (tako i u ljubavi), a jedino Venera u Raku može probiti tu tvrdu fasadu Jarca.

Romantični su i nježni partneri. Uslijed svoje prevelike sentimentalnosti, mogu zapadati u emotivne krize. Veneru u Raku možete pustiti da sama ljetuje cijelo ljeto bez straha da vas prevari. Vjerni su, a odgovaraju im samo stabilne i čvrste veze. I da, dobro pretpostavljate upravo zbog toga mogu biti i posesivni. Ljubavne rane liječe u sebi, a smisao njihove ljubavi je ljubav sama po sebi, a zatim porodica i dom. Venera u Raku pokazuje da ste idealist i pjesnik po prirodi, uživate u lijepim životnim stvarima. Možete biti skloni prekomjernim uživanjima, ali ste vrlo rijetko rasipnik. Stalo vam je do doma i njegovog uređenja. Ako nemate dom za koji biste se brinuli, sa ovom kardinalnom Venerom, brinut ćete se o cijelom svijetu. Venera predstavlja vrijednosti, zato je poseban naglasak na porodičnoj i financijskoj sigurnosti koju moraju osjećati. Nježni i suosjećajni, vole pomoći drugima i imaju jaki šarm. Ovakav položaj Venere govori o vašim instinktivnim i emocionalnim reakcijama. U odnosu sa partnerom više ste majčinski tip nego ljubavnički. Venera u Raku će vas uvijek pitati nosite li papuče na nogama da se ne daj Bože prehladite, a ako bi se i to zlo desilo, ona bi brinula o vama. Volite da vam partner bude izrazito sklon iskazivanju emocija. Venera u Raku govori o skladnim odnosima sa roditeljima, a ako imate teške aspekte vaš partner se neće svidjeti vašim roditeljima, možete biti pretjerani skloni emocionalnim ispadima ili se previše lijepiti za one koje volite. Koliko je Venera u Raku osjećajna, toliko je i osjetljiva i uvredljiva zato budite nježni prema njima.


Svaki bitan korak u ljubavnom životu Venera u Raku će poduzimati (pre)sporo, bez bilo takve žurbe ili pritiska. Ne vara vas dojam ako vam se učini da napravi jedan korak naprijed, pa se povuče i napravi skoro 2 unazad. Ako ih želite otjerati, najbolji način bi bio da ih požurujete, pretjerano kritizirate ili pokazujete potpuno nepoštivanje tradicije. Venera u muškom horoskopu pokazuje kakvu djevojku želi. Želi toplu i suosjećajnu, koja će ga ohrabriti kada se nađe u teškoj situaciji i svojom ljubavlju poticat da ide naprijed. Rak se odnosi na kuću i domaćinstvo, zato ako znate držati kuću ili stan urednim i ako pokažete kako uspješno balansirate između karijere i obitelji njegovo srce bit će kod vas.

~wizard's assistant~